Nieuws over verzekeren

verzekeringsnieuws Een actueel en relevant overzicht van nieuwsitems van diverse websites over verzekeren.

Slim verzekerd

Een consument moet blijven opletten als hij niet teveel geld over de balk wil gooien. Nederland is een goed verzekerd land; bijna geen land ter wereld heeft zulk goed verzekerden als in Nederland. Terecht kan de vraag gesteld worden; zijn alle verzekeringen die ik heb afgesloten, eigenlijk wel nodig?

Het Nibud geeft een goed overzicht [...] Bron: Nieuwsverzekeringen.nl Meer

Data delen met verzekeraar

De helft van de Nederlanders is bereid gegevens over de eigen gezondheid te delen met zorgverzekeraars als daar een korting op de zorgpremie tegenover staat. Deze verzekerden willen de gegevens die ze registreren met apps of wearables ter beschikking stellen. De animo is vooral groot onder 18 tot 35 jarigen (59%) en Nederlanders met een laag inkomen (51%).

Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders. Drie op de tien Nederlanders is bereid de gegevens te delen met de werkgever als daar een beloning tegenover staat, zoals extra vrije dagen of een bonus. Er is minder animo om gezondheidsgegevens te delen met commerciële partijen. Een op de zes is bereid dit te doen in ruil voor korting. Volgens de wet is het nu niet toegestaan dat werkgevers gezondheidsdata verzamelen, ook niet na toestemming van de werknemer.

Gezondheidstrackers

Eén op de drie Nederlanders gebruik apps, wearables of meters om de gezondheid te monitoren, blijkt uit dezelfde Smart Health Monitor van Multiscope. Het populairst is het vastleggen van sport & beweging (20%) en voeding & gewicht (18%). De belangrijkste reden om dit te doen is het verkrijgen van een beter inzicht in gezondheid of activiteit. Driekwart gebruikt een gratis app.

www.multiscope.nl

Bron: Geldenrecht.nl Meer

Verzekerd van werk, maar niet tegen ziekte - Cobouw

Cobouw

Verzekerd van werk, maar niet tegen ziekte
Cobouw
Werken in de bouw is niet zonder risico. De sector scoort al jaren slecht als het gaat om veiligheid.Wekelijks gebeurt er ergens in Nederland wel een ongeluk op een bouwplaats, regelmatig zelfs met fatale afloop. En hoewel de risico's bekend zijn ...

en meer »
Bron: Google.nl Meer

Meer verzekeringsnieuws

Meer nieuws over verzekeringen lezen? Dat kan! Kijk op Consumentennieuws over verzekeren.
Tip: Zorgverzekering premies 2016 bekend!
Tip: Fietsverzekering

Onafhankelijke informatie

Verzekerentips.nl geeft onafhankelijke informatie aan consumenten over het financiele product verzekeren.
Lees meer ...

Laatste nieuws

Data delen met verzekeraar
Bewaar beschadigde spullen voor verzekering
Verzekerd van werk, maar niet tegen ziekte - Cobouw

Autoverzekering

De premies van autoverzekeringen zijn flink in beweging. Daarom loont het echt de moeite om jaarlijks te kijken of u nog de goedkoopste autoverzekering heeft.
Lees meer ...