Zorgverzekering premies

verzekeringsnieuws Een actueel en relevant overzicht van nieuwsitems van diverse websites over verzekeren.

Zorgseizoen begonnen: premies van zorgverzekeraars bekend

19 november was de uiterste datum dat de zorgverzekeraars de premie voor hun zorgverzekering bekend moesten maken. Nu de eerste stofwolken zijn opgetrokken is het startschot gegeven om ze allemaal eens rustig te vergelijken. De 6 weken tot het einde van het jaar kan iedereen weer besluiten over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Uit de eerste resultaten van het onderzoek van www.jongerenzorgverzekering.nl blijkt dat de gemiddelde premie ruim € 4 per maand is gestegen. Dat komt neer op een verhoging van € 50 per jaar.

Stijging van premie beperkt door reserves zorgverzekeraars

De winst door zorgverzekeraars maken wordt voor een gedeelte afgedragen in een zogenaamde reservepot. Verschillende zorgverzekeraars hebben hun reservepot aangewend om als het ware de premies te subsidiëren om deze betaalbaar te houden voor hun klanten. CZ gaf hieraan liefst een half miljard euro uit, VGZ 410 miljoen, Menzis 312 miljoen en Zilveren Kruis 132 per verzekerde. Het verschil tussen meest voordelige basisverzekering en de kostbaarste basisverzekering bedraagt liefst 336 euro op jaarbasis. De duurste premie is van Avitae, VGZ en IAK met respectievelijk een maandpremie van € 113,95. IAK heeft een prijsstijging van € 15,02 doorberekend terwijl Avitae en VGZ de premie gelijk houden aan die van afgelopen jaar. Zekur lijkt op het oog het voordeligste met € 86 premie per maand. Opvallend is dat er geen enkele zorgverzekeraar is waarvan de premie daalt.

Meer dan één miljoen overstappers in 2015

Afgelopen jaar stapten 1,2 miljoen Nederlanders over van zorgverzekeraar en de verwacht is dat dit jaar 10 tot 15% meer mensen gaan vergelijken en overstappen. Doordat de premies bij de meest zorgverzekeraars stijgen zullen veel mensen het gevoel krijgen dat ze teveel betalen en daardoor kritischer gaan vergelijken dan ooit, zo is de verwachting.

Onafhankelijke informatie

Verzekerentips.nl geeft onafhankelijke informatie aan consumenten over het financiele product verzekeren.
Lees meer ...

Laatste nieuws

Data delen met verzekeraar
Bewaar beschadigde spullen voor verzekering
Verzekerd van werk, maar niet tegen ziekte - Cobouw

Autoverzekering

De premies van autoverzekeringen zijn flink in beweging. Daarom loont het echt de moeite om jaarlijks te kijken of u nog de goedkoopste autoverzekering heeft.
Lees meer ...